torsdag 1. mars 2012

Da Nang

Nå ligger jeg og blogger i hagen utenfor bungalowen vår i Da Nang, det kan bare beskrives med ett ord: Fantastisk! Vi har vært her i ett døgn, plassen er langt fra slik jeg forestilte meg, men jeg er veldig fornøyd. Det var en opplevelse bare det å kjøre fra flyplassen til hotellet. De har høyrekjøring her, og det var litt uvant å få trafikken på "rett" side igjen. Trafikken ellers er veldig imponerende, ikke noe vikeplikt i rundkjøringer, bare å hive seg inn, tute litt, å kjøre ut igjen. Det er en overflod av mopeder, og det er utrolig hva disse sjåførene bringer med seg på mopedene, vi har sett både sykkel, stige, masse pappesker, mat osv.osv. Vi lo godt flere ganger, er jo ikke vant til å se slikt.

Vi ligger på Sandy Beach Non Nuoc Resort., det er ett fire stjernes hotell, som ligger på Non Nuoc Beach, også kjent som China Beach. Stranden er i ett av de største amerikanske magasinene, Forbes, kåret til en av verdens vakreste strender. Hotellet har ett digert område, og i tillegg til privat strand, har det masse bungalower, lekerom, spa, treningsrom, spa, tennisbane, to svære bassengområder, og mye mere.

Her ser dere rommet vårt, dradd tilside gardinene for å nyte sjøutsikten:


Utsikten fra balkongen:


Bungalowen vår:


Ettersom det var litt overskyet i går, tok vi oss en liten utflukt til Marble Mountain, også kalt Marmorfjellene. Marmorfjellene består av fem marmorfjell som er oppkalt etter de fem elementene, jern, vann, luft, jord og ild.    I fjellet vi besøkte, var det flere buddhistiske helligdommer, templer, grotter og huler. Jeg ble utrolig imponert, og tok masse masse bilder, skal vise dere noen av de her :)

Hotellet ordnet med en sjåfør til oss, på vei til fjellene stoppet han først ved en marmorbutikk. Der var det masse fine marmorstatuer, fra flere meter høye, til noen søte små figurer. Det blir hevdet at statuene er skåret ut av marmor fra en av de fem Marmor fjellene.




Her ser  vi de jobber og pusser marmor:



Deretter ble vi kjørt til Marble Mountains, hvor vi kunne ta denne heisen opp til toppen:


Men, så spreke som vi er, valgte vi selvsagt å ta denne trappen:


Trappetrinnene var ujevne og høye, må innrømme jeg ble litt småsvimmel på vei oppover:


Denne store flotte buddha statuen, var den første av mange som møtte oss når  vi var på vei opp:


Utrolig mye fint å se:














 Etter å ha gått mange trappetrinn, var det en lettelse at de solgte noe forfriskende oppe ved den ene grotta:





 Dette var nok etter min mening den flotteste av alle grottene:


 Det var en stor og romslig grotte, bildet her er tatt opp i "taket" av grotten:


 Det luktet deilig røkelse, og det var skikkelig stemningsfullt:




 På vei ut av den nydelige grotten sto blant annet denne statuen:


Bønn i en av de mange templene:


 Oppe på utsiktspunktet fikk vi se de andre fire marmorfjellene:




Jeg var veldig fornøyd med turen, kunne tenkt meg å være der enda lengre, og tatt enda flere bilder. Men, vi var tre om den saken :)

Senere på kvelden var vi på hotellets restaurant å spiste middag, for fire hovedretter (inkl. ta-med-hjem kveldsmat til Niklas),  tre brus og tre desserter ble det i overkant en million dong!! Heldivis i underkant av trehundrede norske kroner :) Ikke noe å klage på det?

Nå skal jeg hoppe i dusjen å vaske bort litt svette, blir vel en tur til byen etterhvert :)

Ha en fin torsdag :)

Klem, Iren <3

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar