søndag 26. februar 2012

Silver Monkeys & Firefly Park

I går hadde vi en helt fantastisk dag her nede. Statoil hadde arrangert en utflukt til Silver Leaf Monkey på Bukit Melawati Hill, og Firefly Park i Kuala Selangor. Bussen hentet oss her på Gallery klokken 3, og vi kjørte først opp til Silver Leaf Monkey på Bukit Melawati Hill, turen tok ca 1 1/2 time.

Bukit Melawati er en historisk park, og en av Kuala Selangor mest populære turistattraksjoner. På slutten av 1700-tallet ble det bygget en festning på toppen av en bakke, den ble bygd for å forsvare Selangor fra angrepet av nederlandske fiender som hadde erobret Malakka. Den høye bakken ga et ypperlig utkikkspunkt for å overvåke skipene som passerte ved Malakkastredet. Senere ble festningen ødelagt under Selangor borgerkrigen (1867-1873), og i dag står bare noen ruiner, og noen av de 68 kanonene igjen.

Det står også et fyrtårn på toppen av åsen, det ble bygd i 1907, og blir den dag i dag brukt for å lede skip som seiler langs Malakkastredet.


Niklas poserer ved en av kanonene:


Tok også bilder av utsikten fra åsen og utover Malakkastredet, men pga litt overskyet vær, ser vi ikke havet noe godt, men kan tenke meg utsikten er veldig imponerende en klar dag:


Plassen er også kjent for alle de Silver Monkey som vrimler rundt omkring. De er utrolige skjønne, og ganske vennlige. Flere av de vi så bar på utrolige søte små babyer, er jo umulig å ikke bli sjarmert av disse:





Og ettersom de er så utrolig søte, må jeg bare legge ut et lite videoklipp også:


Deretter tok vi bussen til en restaurant hvor vi skulle spise sjømat. Og, jeg var ikke mett da jeg dro derfra :)


Når det ble mørkt, dro vil videre til Firefly Park. Der fikk vi sitte på en elektrisk drevet motorbåt opp langs Selangor-elven. Der er det berembangtrær, og ildfluene beiter på bladene. Båtene var veldig stillegående, så det nesten magisk å sitte der å se og høre ildfluene. Det var ett nydelig syn, som jeg er glad vi fikk oppleve. Prøvde å ta noen bilder av fluene, men det var umulig (blits forbudt). Det eneste bildet jeg fikk som det går an å se antydning til fluene på er dette:


Deretter kjørte bussen oss hjem igjen. Vi var hjemme i halv tolvtiden, og da var vi alle tre så slitne og trøtte, at vi stupte i seng :)

Håper dere har hatt ei fin helg også :)

Klem, Iren <3

1 kommentar:

  1. Så ut til å være en fin tur, så et klipp på tv fra firefly parken og tenkte på dere da.Artig at dere fikk oppleve det.Skjønner at du ikke ble mett av maten dere fikk,det har ikke pappa og jeg blitt heller.Var ikke så fristende:)Flott å høre at Niklas har kommet inn på skolen til faste tider får sikkert mere utbytte av det. Dagene blir sikkert slitsommene men det så ut som undervisningen var mye variert så det går sikkert bra.Skal hilse fra besta.Hilsen oss her hjemme.

    SvarSlett