torsdag 19. april 2012

Batu Caves

Etter skoletid på onsdag, dro jeg, Niklas, Line og Ivar til Batu Caves. Batu Caves er et kalkfjell med masse grotter og templer. Hulen er en av de mest populære hinduistiske helligdommer utenfor India.

Nede ved foten av fjellet, pryder verdens største Lord Murugan (hinduistisk gud) statue, den er 42,7 meter høy:


For å komme inn til grottene, må man ta denne trappen med 272 trappetrinn:


Niklas halvveis opp til grottene:


Fantastiske grotter:



Enda flere trappetrinn:


Lord Murugan tempel inne i en av grottene:




Figurer pynter opp fjellveggene:


En souvenir shop inne i grotten:




Ikke noe for de med høydeskrekk her, kjempefin utsikt:


Ivar og Line tenkte seg en tur inn i flaggermus grotten, Dark Cave, men etter at de fant ut at det kun var guidet turer på 45 minutter ombestemte de seg, noe jeg har stor forståelse for. Jeg holdt meg på trygg avstand, og ruslet istedet nedover:


En av de mange apekattene som lurer rundt på Batu Caves:


En litt sliten, men sprek Niklas:




Vi rakk oss så akkurat ferdige før regnet begynte å pøse ned, og når det først regner her nede, så regner det skikkelig. Og, når regnet kommer, forsvinner taxiene, ingen vil kjøre og det er nesten umulig å kapre en bil. Vi hadde heldigvis med oss en "egen" sjåfør, så vi kom oss fin hjem :)

Mat måtte vi selvfølgelig ha denne dagen også, og gjett hvor vi dro? T.G.I Friday's selvfølgelig :) De imponerte stort på tirsdag, så vi dro tilbake dit. Ble ikke skuffet denne gangen heller :)

Rune bestilte seg en "liten" dessert:


Som Niklas selvfølgelig måtte slikke litt på:


Ivar bestilte seg en litt mindre dessert enn Rune:


Ha en flott dag :)

Klem, Iren <3

2 kommentarer:

  1. de grottene så virkelig spennende ut.Må si jeg har kunne tenkt meg et lengere opphold og fått oppleve mere der nede. Skal ikke klage for vi hadde det kjempefint den tiden vi var der,men savner tempraturen selv pappa syntes det var litt kaldt å komme hjem.Vi tok med oss finvær hjem også, har vært sol alle dager etter vi kom hjem.klem fra oss hjemme.

    SvarSlett
  2. Skulle veldig gjerne ha hatt dere lengre her jeg også:) Dere får ta dere bedre tid når dere kommer på besøk til Korea. Selveste grottene var fine, men stedet var slitent og ikke godt vedlikeholdt, så ikke noe å være lei seg for å gå glipp av. Skal nok finne mange spennende steder til Koreabesøket også :) Glad i dere <3 Klem.

    SvarSlett