søndag 2. desember 2012

Samsung visitt :)

Lørdags morgen måtte vi stå tidlig opp, det var nemlig klart for familiedag og omvisning på Samsung Heavy Industries (SHI), og dit har vi hatt lyst til å dra lenge. Men, for å komme inn på området må man ta et sikkerhetskurs, det var også med i lørdagens planer :)

Vi var 40 stykker som møtte opp utenfor parkeringskjelleren vår, og en buss tok oss videre inne på SHI, der var det rett til Main building for å ta kurset. Kurset varer egentlig i 3 timer, men dette ble, med tanke på barna, en kortversjon, håper bare den blir gyldig for videre besøk også. Deretter fikk vi besøke museet inne i hovedbygningen, der var det masse fine skip og plattform-modeller.


Slik blir Valemon's "jacket", eller understellet som jeg sier :)


Var også en stor skipsimulator der som barna fikk prøve, jeg ble nesten litt sjøsyk av å stå å se på :)


Masse nysgjerrige tilskuere i styrhuset:


Var vist veldig gøy å prøve:


Inne på museet hang også dette bildet, her vises det meste av verkstedet (tror jeg), så det er svært. Ser også Samsung Village hvor vi bor, og fotballbanen Niklas er på daglig :) Vi bor i en av de tre blokkene nede ved det grønne området :)


Her får vi omvisning på verkstedsområdet, det er utrolig stort, nesten umulig å forestille seg, det er 27.000 stykker som jobber her, og det sier jo sitt.


Gedigne kraner må til når store skip skal bygges, det bygges ca 70 skip/plattformer i året, er nesten umulig å fatte det:

 

Her en noen av mange skip som bygges, det røde skipet er Petrojarl Knarr, skipet mennene til Vibeke og Aud Karin jobber med:


Dette er undersiden av "cellerdekket" til Valemon, sellerdekk er det som skal monteres til jacket'en....Prøver iallefall å forklare dere :)


Her er vi på en utsiktsplass inne på området:



Så var det tid for brunsj, den skulle vi kose oss med inne på kontoret til Statoil som ligger i dette bygget:


Kontorplassen til "sjefen" sjøl:


Her kan de diske opp med kaffe, te, brus, vann.....

.
...og kjekse, det går vist noen pakker om dagen vil jeg tro, så blant annet én (hint) som hadde et lite lager på kontorpulten :)


Så var det vår brunsj, ikke mye sunnere den heller, men det var lørdag, og lov til å unne seg litt ekstra :) Vi fikk også servert gode baguetter fra Quiznos :)



Kristian fortalte oss litt om hvordan en plattform er bygd opp, og barna var ivrige og engasjert:


Vi var også oppe på taket for å knipse noen flere bilder av utsikten, her har Niklas fått lånt en hjelm for anledningen, fin ja?


Utsikten fra taket:


Og, ettersom det var 1. desember, hadde Christian ordnet med "nissegaver" til barna, de var så  heldige og fikk hver sin legoeske:


Vi hadde en kjempefin dag, veldig interessant dag, det var gøy å se hvor Rune arbeider og resten av verkstedet :)

Må også vise dere to andre bilder jeg tok inne på området, det første viser hvor mange kalorier du forbrenner når du tar trappa, kan ikke annet enn å le :)


Og, denne plakaten hang inne i heisen, koreanere er kjent for å drikke den berømte Soju'en sin, så spørs om dette er en advarsel :)


Etterpå dro vi hjem, Niklas hadde med seg Sondre og Adrian hjem, og de var på banen å lekte før de dro på fotballtrening :) Niklas kunne ha vært ute på banen hele dagen om han hadde hatt mulighet, det begrenser seg litt i ukedagene, men i helgene går det flere timer der. Adrian var også med Niklas hjem etter fotballtreningen, og de dro selvfølgelig rett til banen atter en gang. Godt at gutta er ute og ikke bare sitter inne og gamer :)

I dag har vi hatt en koselig dag, Niklas har hatt besøk av Sondre, og vi har også vært i bursdagsfeiring til Skage :)

Nå gleder jeg meg masse til i morgen, da er det juleselskap med damene oppe hos Vibeke, og det blir sikkert utrolig koselig :) Gleder meg stort, og skal selvfølgelig dele litt av opplevelsen med dere etter hvert :)

Ha en fortsatt fin 1. søndag i advent :)

Klem, Iren <3


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar