fredag 15. februar 2013

Sommerpalasset

Mandags morgen var vi igjen klare for en ny dag med guiden Cookie :) Denne dagen er nok den dagen jeg har vært mest spent på, Sommerpalasset og Den kinesiske mur stod på planen, og i løpet av formiddagen ble vi også enige om å se et acrobat-show.

Først dro vi til Sommerpalasset, palasset som ble brukt til keiserlige sommerutflukter fra Den forbudte by da fuktigheten og heten var på sitt verste. Området slottet og parkene ligger på er 2,9 kvadratkilometer stort, av dette området utgjør 3/4 vann, og bygningene har et areal på 70.000 kvadratmeter.

Her er vi ved Palasset for velvilje og et langt liv, hvor keiseren tok i mot gjestene sine:


Denne kunstige innsjøen heter Kunming-sjøen, og på sommeren blomstrer det masse lotusblomster her, vanskelig å forestille seg nå når sjøen er islagt:


Utsikt mot den 41 meter høye Paviljongen for Buddhistisk røkelse:


Litt usikker på hvilken del av palasset dette er, men ble så glad for å få til noen folketomme bilder, så måtte bare vise dere :)




Dette er Den lange korridor, og ligger langs innsjøen, den er 728 meter, og ble i 1990 kåret til verdens lengste korridor, den er utsmykket med 14.000 malerier av landskap, blomster, fugler, menneskelige figurer og historier.

Her ser der hvordan korridoren ser ut innvendig:


Og utvendig:


Igjen Paviljongen for Buddhistisk røkelse:


Her er vi tre samlet ved Kunming-sjøen:


Marmorbåten som denne båten heter, er hugget ut av et stykke marmor, den var tidligere utstyrt med kanoner for å gi inntrykk av forsvar, men enkekeiserinne Cixi syntes det var så stygt, og fikk de fjernet
omgående:


Ved siden av Marmorbåten ligger det flere båter som kan leies av turistene på sommers tid:


Er nok mest perfekt å besøke Sommerpalasset fra våren til høsten når det er blomstring, grønt og fint, men jeg synes allikevel det var kjempefint der. Fint med ei islagt elv også:


Sommerpalasset er et sted jeg kunne ha tenkt meg og brukt mye lengre tid å utforske, det var et utrolig fint område, men med litt tidspress ble det ikke slik denne gangen. Hvis jeg skal tilbake til Kina en annen gang, kommer jeg nok til å dra på våren eller høsten, og da skal jeg definitivt tilbake til Sommerpalasset, må være en fryd å tusle rundt der når det er varmere og blomstring. Før vi dro videre til den Kinesiske mur, måtte vi i følge Cookie ha litt energi, også denne dagen stoppet vi ved en kinesisk restaurant. Restauranten lå veien til Den kinesiske mur, maten smakte kjempegodt, men det legger en liten demper på at lokalet er iskaldt og selv om man sitter med ull og mange lag med klær på kroppen og allikevel fryser:


Gode mette og kalde kjørte vi de siste fem minuttene til muren :) Ser dette innlegget blir aaaalt for langt om jeg skal begynne å skrive om det nå, så må nok dele det opp enda litt til......

Fortsettelse følger...............

Klem, Iren <3

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar