onsdag 13. februar 2013

Slangens år

Det kinesiske nyttåret er den viktigste og med sine 15 dager den lengste ferien i Kina. Det kinesiske nyttåret begynner den første dagen i lunarkalenderen og kalles også Lunar new year, og ettersom det anses å være begynnelsen av våren, kalles den også Spring festival.

Kinesisk nyttår er ofte eneste mulighet til å samle venner og familie, mange studenter bor langt hjemmefra og reiser hjem i ferien. Under kinesisk nyttår blir også butikker og hus pyntet med rødt og gult, de fargene bringer hell og lykke, og er også de offisielle fargene for det kinesiske nyttåret. Noe annet som også symboliserer hell og lykke er ferskenblomster, og små "mandarintrær"

Inngangsdøra på hotellet var pyntet med to slike trær:



Den kinesiske horoskopet består av 12 dyr, hvorav hvert dyr har sin egenskap og kjennetegn. Først er det rottens år, etterfulgt av okse, tiger, hare, drage, slange, hest, geit, ape, hane, hund og tilslutt grisens år. I år 2013 er det slangens år, og de som blir født i år, har gjerne flere av egenskapene og kvalitetene til slangen som blant annet er: klok, grundig, tålmodig, hurtigtenkende, god til å organisere, sjalu, herskersyk, likegyldig og sløv. De som er født i slangens år er forfengelige, og ofte litt egoistiske, de har et tiltalende utseende og ingen finansielle problemer, hvis de har så overvinner de dem. De er også sympatiske og vil prøve å hjelpe dem som trenger det. De som er født i 1965, 1977, 1989 og 2001 er også født i slangens år :)

Google det kinesiske horoskopet, og finn ut hvilket dyr du er, jeg kunne ikke annet enn å le når jeg leste om haren som er mitt tegn :) Var faktisk ganske mye som traff blink der, iallefall på de negative egenskapene :)

Vi ankom Hotel Kapok sent på ettermiddagen lørdag, og vi ble ikke skuffet for å si det slik. Hotellet hadde en utrolig god beliggenhet, vi kunne faktisk se bort til Den forbudte by fra gaten utenfor, og det var bare fem minutters gåavstand til en stor handlegate :)

Ikke ble vi skuffet da vi kom inn på rommet heller, ett kjempefint 60 kvadratmeter stort rom klager man ikke på :)







Lekkert ja? Jeg vil anbefale dette hotellet for de som skal reise til Kina, mest på grunn av beliggenheten, men også på selveste hotellet. Det eneste jeg har å utsette er de harde madrassene, men de blir man vant til etter å ha bodd i Asia i ett år :) Hotellet heter som sagt Hotel Kapok, verd å sjekke ut for de som skal reise hit :)

Ettersom det var helligdag lørdag, og en del restauranter hadde stengt, spiste vi kveldsmat nede på hotellets restaurant, der fikk vi elektronisk meny, noe som falt i smak hos gutta:


En serviett kan brukes til så mangt:


Mens vi satt nede og spiste, begynte feiringen å ta av ute, det var fyrverkeri over alt, fra halv sekstiden på kvelden og utover hele natta. Jeg var oppe flere ganger om natta for å se, og kan konkludere med at kineserne kan å feire :)

Dagen etter ble vi hentet av guide og sjåfør på hotellet, og vi hadde mange planer for dagen. Det får dere lese mere om i neste innlegg :)

Ha en super onsdag, her er det flott vær, sola skinner, og livet er herlig :)

Klem, Iren <3





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar