lørdag 9. februar 2013

Lunar New Year

Det koreanske nyttåret, også kjent som Seollal, er den første dagen i månekalenderen og er den viktigste av de tradisjonelle helligdager som feires her i Korea. Koreansk nyttår faller på dagen i den andre nymånen etter vintersolverv, som er i dag 10. februar. Koreanerne bruker lunisolarkalenderen, som er basert på den kinesiske kalenderen, så Kina feirer også nyttår i dag. Koreanerne feirer også nyttår 1. januar, men Seollal er en mere høytidelig feiring.

I forbindelse med det koreanske nyttåret er det tre dagers ferie, den ferien brukes til å være med familien, og de fleste reiser til hjembyen for å være sammen med sine foreldre og slektninger.  Koreanerne klær seg i Hanok, fargerike koreanske tradisjonelle klær, og spiser Tteokguk ,en suppe med riskaker. Barn ønsker også de eldre ett velsignet nytt år, og foreldrene gir barna nye skarpe papirpenger i gavekonvolutt med vakkert design. En annen viktig ting under nyttårsfeiringen er å spille spill, det mest vanlige er Yut-nori ett enkelt og morsomt spill,  noen satser også New Lunar pengene de fikk :) Takk til Wikipedia for nyttig informasjon :)



Lunar New Year er også handelstandens mest lønnsomme tid, ingen vil komme tomhendt hjem til sine foreldre og venner, så i butikkene finnes gavepakninger med nyttige varer som blant annet frukt, kjøtt, sokker, koreansk tradisjonell snacks og shampoo/såpe/tannkrem.





Nå reiser vi jo til Kina på selveste New Lunar dagen, er spent på å se hvordan det er der under en så stor feiring. Måtte le litt av Niklas, han var litt redd for at muren skulle være stengt i og med at det er helligdag, tror nok han også gleder seg, søte gutten min :)

Nå er det like før vi drar, flyet vårt går i halv tretiden, og turen tar bare 2 1/2 time, så nå er det ikke lenge til :)

Ha en super helg, og for dere som er her nede, ha ei fin feiring :)

Klem, Iren <3




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar