tirsdag 21. mai 2013

Gyeongju

Nå kommer det endelig en oppdatering fra helgen vår. Etter å ha ligget over i Busan fra 16. til 18. mai, kjørte vi videre til Gyeongju for å være der til 19. mai, der skulle vi også møte familien Nes (Aud Karin's familie). Gyeongju var hovedstad i det gamle kongedømme Silla 57 f.kr.-935 e.kr., og byen blir ofte omtalt som "Museum uten vegger" på grunn av det store antallet arkeologiske steder, og at de kulturelle egenskaper fra denne perioden fortsatt er bevart.

Men, for at barna også skulle kose seg å være fornøyde, besøkte vi først Gyeongju World, en fornøyelsespark, der møtte vi også familien Nes, og vi koste oss der i mange timer. Her var det masse attraksjoner, men det var kanskje mest for de tøffeste, iallefall var det i tøffeste laget for mamsen og Niklas.

Denne har jeg nok turt og prøvd, men fant ut det tok for lang tid, og de yngre hadde mye annet de heller ville prøve :)


Hva er det med mannfolk og "kjøretøy"?


En liten gård med esel, geiter, fugler og kaniner var det også, her er jeg faktisk ikke sååå pysete, klappet faktisk eselet, hehe :)


Niklas og Daniel koser seg med den kuleste isen jeg har sett, den ser faktisk ut som mange små isoporkuler, og smakte kjempegodt.


Her kjører Rune, Trond, Aleksander og Veronica berg og dalbane. Den attraksjonen i bakgrunnen prøvde ungdommene seg på også, der blir man heist opp, før man blir sluppet ned i sykt fart, så kjempeskummel ut:


Synes denne så litt i overkant ut også jeg da, i denne berg og dalbanen sitter man ikke i vogner, men i et sete som henger ned, slik at man sitter og dingler med beina :)


Etter at de større hadde hylt seg gjennom diverse karuseller, turte Niklas endelig å prøve noe han også, her kjører de i en slags vannbane mens de surrer rundt:


Så, til det tøffeste av alt, vannsklia. Aud Karin og jeg skulle fotografere gjengen vår når de tok denne sklia, køen var lang, så vi viste ikke når gjengen vår skulle kjøre. Vi var helt sikre på at de kom til å kjøpe seg regnfrakker (som alle de andre koreanerne gjorde), dermed fikk vi ikke til å se når det ble akkurat deres tur, vi ventet i spenning for hver gang "båten" kom ned og alle tok av seg hetta på regnfrakkene for å se om våre var med. Men, etter å ha tatt masse bilder av sju runder med koreanere i regnfrakker, var det ingen tvil, nordmennene er ikke som koreanerne, og droppet like så godt regnfrakkene, selv om de viste de ble dyvåte!

Tok jo en hel serie med bilder av disse gale nordmennene, klarte ikke å velge ut bare noen få bilder, så her får dere se en hel rekke bilder, hvis dere klikker på bildet får dere forstørret det litt, og da vises ansiktsuttrykkene deres :)

På dette bildet ser det ut som om Niklas er helt skrekkslagen, noe han sikkert også var....


Haha, dette var den eneste båten vi så hvor folk hadde hendene i været, ser ut som om koreanerne i bakgrunnen lærer litt av oss norske her, ser også en koreaner til som faktisk har droppet regnfrakken, han er nok en av 10.000 blant koreanere som gjør det :)


Yes, endelig nede....dette gikk jo fint......


.....helt til kjempespruten kom......


.....og alle fikk en real dusj.....


.....og ble dyvåte....


....men gud så gøy :)

Hver gang jeg ser dette bildet så ler jeg så jeg får tårer i øynene, synes det er så utrolig gøy å se reaksjonen deres, samtidig så var det så kjempegøy å stå på sidelinjen å se hvor artig de hadde det også, vi lo godt alle sammen :)


"Bærga skoan mamma!"


Ikke mange tørre flekker på denne tøffe gjengen :)


Rune og Trond står på tørk i sola:


 Niklas måtte kaste trøya, det rant jo av gutten:


Etter å ha fått skiftet til tørt tøy, dro vi til Pizzahut for en matbit, smakte som vanlig kjempegodt :)


Deretter dro vi videre til Tumuli Park, en kongelig gravplass:


De kongelige er gravlagt inne i disse haugene (Tomb mounds), en av haugene er åpne for publikum, men den rakk vi ikke å finne. Akkurat med det samme vi gikk inn i parken fikk vi telefon fra en koreaner, og det eneste vi forsto var "carparking", så skjønte vi hadde parkert ulovlig (telefonnummer i frontruta), derfor ble det litt hastverk gjennom denne parken.


Ja, nok et kjøretøy.....


Etter å ha forsikret oss om at bilen vår fortsatt stod trygt parkert, gikk vi oss en snartur i smugene like ved. Her så det ganske gammelt og slitt ut, men veldig sjarmerende:


Gyeongju minner meg veldig om Beijing, mye likhetstrekk i gatene og arkitekturen:


Slik ser inngangene inn til hagene foran boligene ut:


Typisk takfasade:


Så var det plutselig kveld, og på tide å sjekke inn på Bellus Rose Pensjonat, dette skulle bli vår første gang på pensjonat, så vi var litt spente. Med det samme vi rygget inn på parkeringsplassen, banket ei dame på bilruten, vi rullet ned, og da hun fikk se oss lyste hun opp å spurte: "Lunde?". Etterpå håndhilste hun skikkelig på oss alle, og spurte hvor vi var fra, hvor vi hadde vært osv. skikkelig trivelig møte :) Deretter ble hun med oss opp på rommet hvor hun viste oss kart over Gyeongju, og hvor lange avstander det var fra pensjonatet til diverse kulturelle attraksjoner. Altså en helt annen mottagelse enn hva vi er vant til på hoteller:


Her er Bellus Rose Pention, var også flere fargerike pensjonater i samme "feltet", ganske så koselig:


Se det søte rommet vårt, rosa tapet med grønne hjerter og sølvhjerter:


En kjøkkenkrok var det også, her fikk vi også servert frokost på rommet dagen etter :) Se tapeten i taket, omvendte farger enn på veggtapeten:


I pensjonatet ved siden av, lå det en kiosk, der fikk vi kjøpt nudler, snacks og drikke. Vi gikk inn og handlet, men det var ingen flere i butikken, så ikke enkelt å vite hvor og hva vi skulle betale. Tilslutt kom det heldigvis ett koreansk par som skjønte vi ikke fikk betalt, de gikk ut på terrassen og ropte, plutselig kom det en dame og hjalp oss. Dette hadde ikke gått i Norge, da hadde nok butikken vært tømt for lengst. Synes slike ting er så fascinerende jeg, blir helt sjarmert:

 

Her er utenfor kiosken, kjempesøtt:


Så var det inn å legge seg på rosarommet, skal ikke påstå vi sov så godt, senga var korean style, dvs steinhard, faktisk så hard at jeg fikk vondt i hælene når jeg lå på ryggen :)

Dagen etter skulle vi møte Nesfamilien igjen, og da sto Bulguksa Temple og Seokguram Grotto for tur. Det får dere høre mer om i morgen :)

I dag har vi hatt kjempevær igjen, og jeg og masse damer har vært på stranden og kost oss :) Må bare nyte den siste tiden jeg har igjen her, plutselig er det hele over, noe som er skikkelig vemodig å tenke på.

Håper dere også har hatt en fin dag med nydelig vær og temperatur :)

Klemmer, Iren <3





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar