torsdag 23. mai 2013

Bulguksa Temple og Seokguram Grotto

Henger litt etter i bloggingen her, så nå kommer søndagens innlegg :)

Søndags morgen fikk vi servert frokost på rommet av pensjonatverten, her fikk vi masse god mat, og det var riktig så koselig :)

Morgenfuglene mine:


Her er Bellus Rose i dagslys, glad i farger koreanerne. Været derimot var litt grått og trist, men det verste regnet ga seg, og noen få regndråper tåler vi jo :)


Så pakket vi sammen for å kjøre å møte Nes familien, vi skulle møtes på Bulguksa Temple, på veien dit måtte Rune stoppe så jeg fikk ta bilde av denne stilige bygningen:


Her er vi på vei opp mot tempelet, området var fint pyntet med masse papirlykter, noe vi tror er på grunn av Buddha's Birthday, som var 17. mai:


Bulguksa Temple er på UNESCOS verdensarvliste, i utgangspunktet bestod tempelet av 80 bygninger, men etter Imjinkrigen og  Koreakrigen ble mange av bygningene ødelagt, og i dag står det igjen 24 bygninger:


Dette er Seokga-tap, en maskulin pagoda, den feminine pagodaen Dabo-tap, står ved siden av, men den har jeg ikke bilde av:


Her er litt av parken rundt hovedbygningen:


Bak hovedbygningen er det mange forskjellige områder og bygninger, følte jeg var i en miniatyrversjon av Den forbudte by i Beijing:

 

Her er gjengen "vår":


Vakre maleri på portene:


En vakkert utformet bjellepaviljong:


Lyslykter med det omvendte hakekorset på, i Kina betyr det tegnet lykke, vil tro det har samme betydning her også:


Etter å ha trasket litt rundt omkring i tempelområdet, dro vi videre til Seokguram Grotto, det var ca 15 minutters kjøretur fra tempelet, den kjøreturen kjørte vi stort sett i tåke, jo lengre opp i fjellet vi kom, tettere ble det. Her har jeg tatt bildet av en stilig "tunnel", vet ikke helt hensikten med den, men fin var den:


Slike skilt møtte vi også på den svingete veien opp til Mt. Thoamsan hvor Seokguram Grotto ligger:


Her er vi framme ved Seokguram, det var så tåkete på parkeringsplassen at vi hadde problemer med å finne inngangen. Her sitter damene og selger masse grønt, dette er helt vanlig her i Korea:


Her blir det også stekt nøtter (?), Trond kjøpte så jeg fikk smake av han, smakte ikke ille, men heller ikke godt, minte meg litt om potetsmak (er ikke så glad i potet heller):


Her ser dere hvor tåkete det var, inngangen er ved bjellepaviljongen dere skimter bak:


Her henger masse lykter så de danner et tak, fra lyktene henger det ønskebønner:


Seokguram Grotto er en del av Bulguksa Temple, og er også på UNESCO's verdensarvliste, den er også Sør Koreas mest kjente destinasjon, mye på grunn av Buddhaen inne i grotta. Buddhaen er 3,5 meter i høyde, og sitter på en høy lotus pidestall .


I motsetning til andre buddhaer som har en glorie festet til baksiden av hodet, har denne buddhaen en glorie utskåret av lotusblander på baksiden av kuppelen. Dette er litt vanskelig å se på bildet her, det var ikke lov til å fotografere buddhaen, så jeg måtte være lynrask når jeg tok bildene, i tillegg var det en glassvegg som skilte buddhaen fra publikum.


Etter vi hadde vært på Seokguram, bestemte vi oss for å ta fatt i hjemveien, på turen hjem skulle vi nemlig innom Lotte Aqua, Niklas ville så gjerne se barneavdelingen på Zara, der har de masse tøffe barneklær. Vi dro også innom Friday's og koste oss med god mat før vi kjørte hjem.

På hjemturen fikk jeg endelig knipset noen bilder av den fantastisk fine brua som (i tillegg til undersjøiske tunneler) binder Geoje sammen med fastlandet:


Jeg synes den er så utrolig fin når det er mørkt ute :)


Vi er alle enige om at denne helgen hadde vært kjempefin, alle var fornøyde, kan ha noe med at vi hadde så trivelig selskap på turen vår også :) Tusen takk for ei fin helg familien Nes!

I dag har vi hatt nok en varm og solfylt dag, etter en dag strandhvile i går, var vi klare for ny dag i dag, vi trenger en dag hjemme imellom for å helbrede de røde kroppene våre :)

Det var alt for denne gang :)

Klem, Iren <3

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar