torsdag 30. august 2012

Første skoledag!

I går hadde Niklas sin første skoledag på Gyeongnam International Foreign School, vi kaller den GIFS, enklere å uttale det :) Niklas tok bussen som går ca. klokken 7.40, og Rune og jeg fulgte etter i vår nye snertne Kia Morning. Vi klarte ikke å henge på bussen hele veien, og misforstod GPS'en litt, og vips så var vi 15 minutter for sen på skolen. Vi hadde heldigvis sendt med Niklas mobil, så han var forberedt på det, og det gikk heldigvis fint :)

Her står en spent gutt og venter på bussen. Godt og varmt å stå ute å vente, og endelig kunne vi starte en 1. skoledag i shorts og t-skjorte :)

 

Her er skolebussen, Rune og jeg var og lurkikket inni, og den så veldig fin og behagelig ut, noe som er viktig når en skal sitte på den ca 3 timer hver dag:


Etter en liten samling og informasjonsrunde på musikkrommet, var det tid for gym. Alle dagene bortsett fra torsdag starter de med gymtime, de har totalt 5 skoletimer med gym i uka :) Skolen er godt utstyrt med sportsutstyr og har i tillegg en ny kjempefin hall:



Her serveres det også varm lunsj (grønnsaker, frukt, hovedrett med tilbehør og suppe) hver dag, i går var det hamburger, chips, grønnsaker, frukt og grønnsakssuppe:


Her er august og september lunsjen, ikke hver dag det er så veldig sunn mat, men kjekt å vite at de får god lunsj iallefall:


Etter lunsj, er det langfriminutt, da spilles det som oftes fotball:


Kjempefint uteområde med både kunstgressbane, basketbane, lekeplass og klatrestativ:


Her er skolebygget (ikke høyblokkene bak):


Rune og jeg dro hjem i ett-tiden, kunne egentlig tenkt meg å være der hele dagen jeg, så hønemor som jeg er, men litt greit for Niklas å prøve seg alene også :) Han klarte seg jo fint han, det er mammaen det er verst for :)

På kjøreturen hjemover fikk vi se dette:



Haha, slike ting som er så gøy å se når en farter litt rundt. Hadde egentlig ikke forventet dette her i Korea, mere som Vietnam dette :) Og, den lastebilen var bitteliten jo!

Niklas kom hjem i halv fem tiden, og det var en blid og fornøyd gutt som kom av bussen. Puh! Han hadde hatt det fint, og allerede fått seg en yndlingslærer, det er Ms.Jun (?) i matte :) På skolen omtales alle lærerne som Ms., Mrs. eller Mr., høres litt strengt ut det for oss som ikke er vant til det, hehe :)

Det må også nevnes at i blokka hvor vi bor og naboblokka, bor det to norske gutter, Kenneth og Daniel på 12 år, de var kjempeflinke til å ta seg av Niklas hvis han var usikker på noe. Så det er trygt å tenke på at han får hjelp om det er noe han ikke forstår på skolen. Det er også fire norske andre barn der, det er storesøskene til  Daniel og Kenneth, samt Sinje som bodde i naboleiligheten vår på Gallery (Kuala Lumpur), så han er ikke helt alene der :) I Niklas' klasse går det 11 stykker, 6 jenter og 5 gutter, det var barn både fra Texas, Filipinene, Korea og Frankrike, ei fin samling :) Vi får krysse fingrer og tær for at dette går bra :)

Juppjupp!

Klem, Iren <3

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar