torsdag 24. mai 2012

Petrosains

Onsdags ettermiddag dro vi til Petrosains, ett vitenskapsenter i Petronas Tower. Det er ett kjempefint senter, som bruker en morsom og interaktiv tilnærming for å fortelle historien om vitenskap og teknologi hovedsakelig i petroleumsnæringen. Senteret er delt inn i flere avdelinger, hvor hver avdeling har et eget tema. Det var mange spennende ting å prøve der, og jeg skal vise dere noe av det her :)


Niklas og Einstein:


Her bygges en kuleløype på magnetisk vegg, det var tydeligvis veldig morsomt:


På Petrojaja-avdelingen kunne de prøve å kjøre en gravemaskin, og det er jo alltid like populært:


Geotime Diorama-utstillingen tar oss med 200 millioner år tilbake, og viser realistiske modeller av forhistoriske dyr, planter og en vulkan. Denne dinosauren skremte oss litt med det samme vi rundet hjørnet :)



Vulkanen, den glødet på den ene siden, men det fikk jeg ikke med på bildet:


Det var også en egen avdeling med en realistisk miniatyr bygget oljeplattform der inne. Der var det også et helikopterdekk med to helikoptersimulatorer.


Her er Niklas godt i gang med å borre etter olje:


På Speed-avdelingen fikk Niklas endelig ski på beina, her måles hastigheten ned en alpinbakke:


Formula 1:


 En fornøyd Niklas:


Vi var kjempefornøyde etter besøket på Petrosains, og vil anbefale andre barnefamilier til å ta turen innom. Vi har allerede bestemt oss for å dra tilbake. Det var en del ting vi ikke fikk tid til, og som vi veldig gjerne vil tilbake for å prøve, blant annet en Formula 1 simulator :) Tenker vi venter til storebror Tony kommer, tror nok dette vil interessere han også :) 

Etterpå var det middag på Chili's, hvor vi hadde denne flotte utsikten. Fontenen i parken har vært ute av drift en god stund på grunn av restaurering, men nå ser de endelig ut til å funke igjen. De er kjempefine, og jeg skal prøve å filme de en dag så dere får se :)



Regner med dere hjemme i Midt-Norge nyter finværsdagene nå?! Unner dere virkelig litt sommer og sol :)

Ha en fortsatt fin dag da dere!

Klem, Iren <3

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar