onsdag 12. juni 2013

Geoje P.O.W Camp

Mandag etter jobb og skole fikk vi endelig karret oss til å dra til P.O.W'campen her på Geoje, dette er et museum vi har tenkt å besøke lenge, men som vi ikke har somlet oss til, men som vi selvfølgelig måtte få med oss før vi flytter.

The Park of Geojedo Camp, ble bygd for å holde fanger kort tid etter Korea-krigen brøt ut i 1950. I leiren bodde 170.000 fanger, hvorav 85 % var Nord-Koreanere og resterende kinesere. Ved signering av våpenhvile i 1953, ble leiren lukket, men i 1997 åpnet den igjen som en park, P.O.W Campen.

Her er vi på vei inn til Tank Exhibition :


Ikke alle tankser som har en rulletrapp:


Inne i første del av museet var det utstilling om hvordan dagliglivet i leiren var:


Veldig rart å tenke på at det ikke er lengre enn litt over 60 år siden det var en fangeleir på samme område:


Her serveres dagens middag:


I en annen del av museet fikk vi se litt mer av de groteske hendelsene, tok en del bilder, men de er faktisk veldig ekle, så nøyer meg med dette:


Ute var det utstilt en del krigsutstyr som tankser, fly, helikopter og denne bilen:


Var også et område ute med utstillinger fra campen, her tester Niklas utedoen, her står noen bøtter under rampen, hvor alt havner i:


Når de er fulle, må de bæres bort:


Her er et utendørs kjøkken, hvor maten ble lagd:


Etter en times tid var vi ferdige, og med det tror jeg vi er ferdige med alt vi hadde planlagt å gjøre før vi flytter hjem :)

Nå som containeren er pakket, er det endelig litt ryddigere i leiligheten, så håper vi klarer å kose oss litt de siste dagene vi har igjen nå. Været den siste tiden har virkelig skuffet, men håper på noen dager med sol igjen før vi drar :) Vi har kost oss litt i dag også, først var Rune og jeg ut på kjærestelunsj mens pakkefolkene hadde pause, godt å være litt tosammen også innimellom, det hører sjeldenheten til for tiden. Ellers fikk Niklas  komme med et siste restaurantønske i dag, og valget falt på Michael Jackson restauranten, hvor vi koste oss med spareribs og tilbehør :)

Ha en fin kveld alle sammen!

Klem, Iren <3

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar