fredag 1. juni 2012

Geoje

Da har vi vært i Geoje noen dager. Geoje er en øy sør i Sør-Korea, hvor vi skal bo i ca. ett år fra august. Vi har ikke sett så mye av øya enda, men vi har besøkt to internasjonale skoler, og vært på visning på noen leiligheter. Valget angående skole er egentlig vanskelig, den beste skolen for Niklas ligger en drøy times kjøring fra øya, og den andre skolen ligger på øya. Niklas vil helst gå på den skolen som ligger lengst unna, den har få elever i hver klasse, utrolig fint uteområde og elvene får god oppfølging. Skolen på denne øya er i utgangspunktet fin, men der er det ca. 18 elever i hver klasse, og oppfølgingen blir dermed dårligere. Uteområdet er også lite i forhold til antall elever, og vi har i tillegg hørt noen negative ting angående måten skolen drives på. Så, akkurat nå ser det ut til at Niklas blir elev ved GIFS fra høsten av :)

Her er den nye flotte gymsalen ved GIFS (Gyeongnam International Foreign School):


 Det er også mulig å ta timer i slagverk etter skoletid:


En liten del av uteområdet, ikke alle som har en kunstgressbane i skolegården :)


Vi har også vært på noen visninger, og her er valget egentlig veldig enkelt. De fleste leilighetene vi har sett på har vært utrolig dårlige, dårlig beliggenhet og dårlig planløsning. Så, vi blir boende på den siden av øya hvor Rune skal arbeide :)

Her ser dere noen bilder av koreanske leiligheter, som dere ser blir bygd i høyden:


Vaskemaskin på balkongen er veldig vanlig:


Hard mørk skinnsofa er vist veldig viktig:


Vet ikke hva det er med koreanere og toalett, men her skal stumpen spyles og tørkes automatisk!!


Veldig viktig å ha mest mulig tresorter i ei leilighet:


På denne siden av øya ligger en utrolig fin idrettspark, det er vel en drømmepark for sportsinteresserte, og inneholder blant annet en kunstgressbane, en basketbane, seks tennisbaner og løpebane, alt dette utendørs. Ved siden av ligger en stor idrettshall med både innendørs basketbane, svømmehall, bowling, fitnessenter og mye mere. Vi har utsikt mot dette anlegget fra hotellrommet vårt, og det er skikkelig fint :)

Utsikten fra rommet vårt:


Her er noen av tennisbanene, hvite bygget i bakgrunnen er idrettshallen, og det rødbrune i bakgrunnen er hotellet vi bor på:


Bassenget inne i idrettshallen, det er også et barnebasseng i tillegg:


Her fungerer basketbanen som en bordtennis hall, er vist en turnering eller noe:


I dag har vi vært på besøk i Sjømannskirken i Okpo (den andre siden av øya), der fikk vi servert nystekte vafler, og hadde det kjempekoselig :) Vi ble også med den daglige lederen, kona og "ettåringen" ute og spiste middag på en italiensk restaurant, det er kjempekjekt og snakke med andre norske beboere, og vi får masse gode tips. Vi var også på besøk hos en norsk familie i gårkveld, og fikk masse nyttig informasjon :) Kjempetrivelige folk alle sammen :)

Her er Rune og Niklas utenfor kirka:


God plass til de norske gjestene:


Var også en stor terrasse der:


Og selvfølgelig det norske flagget:


I kveld har vi vært nede i idrettshallen og spilt bowling, og gjett hvem som vant?! Hvis de har en dame bowlingklubb, så tror jeg at jeg skal melde meg inn :) Det er jo egentlig kjempegøy :)

I morgen skal vi i Sjømannskirken å spise grøt, der er det grøtservering hver lørdag klokken 12, noe som er veldig populært :) Regner med vi får møte noen nye fjes igjen, og kanskje få mere nyttig informasjon :)

Ha en fin fredagskveld da dere :)

Klem, Iren <3



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar