søndag 10. juni 2012

KidZania

Gårdagen var en perfekt dag for Niklas, da var vi 4 timer i alle barnas drømmeparadis KidZania :) KidZania er en stor temapark hvor barna får leke de voksnes verden, parken er bygd opp som en miniby, og barna får prøve ut 90 forskjellige yrker i 59 forskjellige bedrifter. De får for eksempel være politi, pilot, butikkansatte, tannleger, brannmenn og de tjener penger, kidSos, som de må betale for eksempel førerkort, forsikring, dagligvarer med. Dette er en genial måte å forstå litt mere om de voksnes verden på, det nytter ikke å komme springende til mamma og pappa og be om penger der inne, for der er det kidSos som gjelder, og vi foreldrene får ikke delta i aktivitetene. Foreldrene får heller ikke lov til å bli med inn i de forskjellige rommene hvor jobbene er, vi må pent vente utenfor.

Her telles "penger" til en synskontroll, det måtte en ha før en kunne ta førerkortet (en del av bildene er tatt igjennom vindu iom at vi ikke fikk inn):


Her er synstesten i gang:


Sitter å venter på at forsikringen skal gå i orden:


Her tas det bilder til førerkortet:


Forsikring og førerkort i boks:


Da var det lov å kjøre i miniKL:


Han fikk også prøve ut hvordan det var å jobbe som politi, her fikk de uniform og oppdrag som skulle løses:


Her ser dere litt hvordan byen er bygd opp:


Det var også en brann på et hotell i byen:


Da kom brannbilen med masse små brannmenn for å slukke brannen:



Og, det klarte de med glans:


Niklas rakk ikke å være brannmann i går, så vi må nok tilbake flere ganger å prøve ut flere yrker, CSI agent og pilot står vist på ønskelista til neste gang:)


Etterpå var vi på et kjøpesenter like ved, og der fikk Niklas prøve denne elefanten:


Også avsluttet vi med en runde bowling (Rune vant overlegent) før vi dro hjem igjen, slitne alle mann:)

Ha ei fortsatt fin helg da :)

Klem, Iren <3

2 kommentarer:

  1. Super plass,skua ønska d ha kunna vårre nå sånt i norge å,men her e jo allt dyrt så d bli vell konk før oppstart..... så dæm ha ratte på rætt si å,så d va vell stas:) kul elefant å da,va den bevegeli?

    Hilsen
    Frode

    SvarSlett
  2. Ja, d va verskli ein kjæmpeplass, vi betalt 140 krona ferr ein bilætt ferr Niklas, å 100 kvar ferr mæ å Rune, å da fekk vi værra inn fra kl 10 t 15 :) D e litt dyrt t å vær neddi her, mn i Norge måtta vi sekkert ha betalt d mangdåbble ferr d samme! Elefantn va bevægelig ja, d va bare å styr i vei, mytji arti t ongan neddi her sjøh :)))

    SvarSlett